HondaJet HA 420

Beskrivning av HondaJet HA 420

HondaJet, en lätt privatjet och den första utvecklad av märket Honda som skulle komma att revolutionera affärsflyget. Dess officiella certifiering ägde rum i december 2015. HondaJet HA-420 är tillgänglig för uthyrning i Europa och USA.

HondaJet är en stor framgång. Det kom 300 beställningar på flygplanet för totalt 10 miljoner dollar. I Europa råder det ingen tvekan om att HondaJet kommer att hota positionen för det berömda Mustang-jetplanet, som hittills har dominerat affärsflygmarknaden. Detta högteknologiska flygplan är utmärkande för sin övervingade motor, vilket gör kabinen rymlig och väldigt tyst. Denna kabin är utrustad med bekväma säten för 5 passagerare.

Att chartra en lätt jet för affärsresor ger absolut diskretion. Professionella är skyddade från alla hot som avlyssning, industrispionage eller till och med fysiska hot. Detsamma gäller högprofilerade politiker och offentliga personer, som drar nytta av den personliga service och integritet som tillhandahålls av privata flygcharter.

Vi är också medvetna om att arbetet aldrig slutar för de som är i toppen av sitt spel. Chefer och medarbetare som reser slutar sällan arbeta under sina resor. Men på ett kommersiellt flyg kan det vara svårt att koncentrera sig: buller, brist på integritet och olämpligt utrymme kan göra det svårt att vara produktiv.

Ett privatjet är å andra sidan perfekt optimerad för arbete på språng. Kontorsbord, videokonferensskärmar och till och med WiFi tillhandahålls ofta som standard. Allt är gjort så att du kan fortsätta arbeta och kommunicera på distans. Dessutom finns kaptenen och flygvärdinnorna där för att säkerställa de kvalitetstjänster som förväntas när du chartrar en lätt jet för affärsresor.

Viktiga fördelar med HondaJet HA 420

 • Högteknologisk privatjet.
 • Stor kabin för passagerare med toalett för en ultralätt jet.
 • Varje stol har sin egen utrustning.
 • Ekonomisk tack vare sin låga bränsleförbrukning.
 • Låga ljudnivåer och det konstateras att de är 5 % lägre än dessa nuvarande konkurrenters.

Kommersiella egenskaper hos HondaJet HA 420

Denna toppmoderna enhet kännetecknas av sina övervingade motorer som möjliggör en rymligare och tystare kabin. Denna kabin är utrustad med bekväma sittplatser för 5 passagerare.

HondaJet är resultatet av tio års arbete av ingenjörerna från företaget Honda Aircraft Company. Det är en ultralätt och innovativ privatjet tack vare sin låga förbrukning av bränsle och har en mycket bekväm inredning med toalett (till skillnad från Mustang, i samma kategori). Det är också snabbare än ultralätta privatjetplan i sin klass.

I linje med Hondas anda är HondaJet i framkant av tekniken med många fördelar:

Arrangemanget med motorerna ovanför flygplanets vingar bidrar till att förbättra prestandan hos detta privatjet och särskilt dess miljöpåverkan genom att minska det aerodynamiska motståndet. Denna innovation på ett affärsjet gör det möjligt att förbättra ljudisoleringen både på kabinnivå för passagerare och på marknivå för boende i området nedanför.

Detta arrangemang av motorerna möjliggör ökat utrymme såväl i kabinen som i bagageutrymmet.

HondaJet är utrustad med två högpresterande GE Honda HF120 dubbelflödesmotorer.

Vingarna har designats med naturligt laminärt flöde (anti-turbulens), vilket minskar motståndet från privatjetplanet och ökar aerodynamisk lyftkraft. Dessa innovationer gör att HondaJet är 30 till 35 % mer ekonomisk än andra affärsjetplan i sin klass.

Detta ultralätta privatjet från HondaJet är tillverkat helt av kompositmaterial för att minska vikten och produktionskostnaderna, vilket ger ett mer attraktivt inköpspris.

När det gäller dess tekniska prestanda når HondaJet en hastighet på 770 km/h eller Mach 0,73 på 10,00 meter över marken.

En högteknologisk privatjet med ett unikt utseende

Interiören i HondaJet erbjuder passagerarna en rymlig kabin för en ultralätt jet och stor lastkapacitet.

En högteknologisk privatjet med ett unikt utseende

Interiören i HondaJet erbjuder passagerarna en rymlig kabin för en ultralätt jet och stor lastkapacitet.

Från utsidan liknar dess dimensioner andra mycket lätta affärsjets som Citation Jet Mustang eller Embraer Phenom 100. Den har plats för upp till 5 passagerare i kabinen och har en toalett och en minibar för förfriskningar under flygningen.

Den innovativa sittbrunnen har en Garmin 3000 GPS. All data kaptenen behöver visas på stora HD-skärmar. Allt är orienterat kring säkerhet och funktionalitet.

HONDAJET HA 420 Interiör

Tekniska specifikationer för HondaJet HA 420

 • Tillverkare: Honda Aircraft Company
 • Modell: HondaJet HA 420
 • Klassificering: Mycket lätt Jetplan
 • Säten: 5
 • Hastighet: 777 km/h
 • Timtaxa: 2100 €/timme
 • Räckvidd: 1360 km
 • Invändig höjd: 1,51 m
 • Invändig bredd: 1,52 m
 • Bagageutrymmesvolym: 1,9 m³
 • Besättning: 2 piloter
 • Toalett: Ja